Egyszerű eljárás aszkorbinsav vegyületek és nitrit sók egymás melletti meghatározására

Die Bestimmung der Ascorbinsäure erfolgt nach Reduzierung des Nitrats mit Natriumsulfit bei saurer Reaktion und Entfernung von SO, bromatometrisch. Das Nitrit kann nach Oxidation der Ascorbinsäure in alkalischem Medium unter Erwärmung mit dem Reagens Sulfanilsäure - a-Naphtylamin auf die bekannte We...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Spanyár Pál
Petró Ottóné
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Lapkiadó Vállalat Budapest 1968
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/81258
LEADER 02047nab a2200277 i 4500
001 acta81258
005 20230912145934.0
008 230912s1968 hu o 0|| hun d
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a ger 
041 |a fre 
041 |a rus 
100 1 |a Spanyár Pál 
245 1 0 |a Egyszerű eljárás aszkorbinsav vegyületek és nitrit sók egymás melletti meghatározására  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Spanyár Pál 
260 |a Lapkiadó Vállalat  |b Budapest  |c 1968 
300 |a 130-132 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények 
520 3 |a Die Bestimmung der Ascorbinsäure erfolgt nach Reduzierung des Nitrats mit Natriumsulfit bei saurer Reaktion und Entfernung von SO, bromatometrisch. Das Nitrit kann nach Oxidation der Ascorbinsäure in alkalischem Medium unter Erwärmung mit dem Reagens Sulfanilsäure - a-Naphtylamin auf die bekannte Weise bestimmt werden. Subsequent to reducing nitrates with sodium sulphite in an acidic medium and removal of sulphur dioxide, ascorbic acid is determined by bromatometry. Nitrite, in turn, is determined in the conventional way with the reagent sulphanilic acid — a-naphthylamine, after oxidizing ascorbic acid by heating the sample in an alkaline medium. Le dosage de l’acide ascorbique se fait par bromométrie aprés réduction du nitrite avec du sulfite de sodium en milieu acide et expulsion du S02. Le nitrite peut étre dósé de la maniére connue avec le réactif acide sulfanylique — a naphtylamine aprés oxydation de l’acide ascorbique en milieu alcalin avec échauffement. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer 
700 0 1 |a Petró Ottóné  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/81258/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1968_03_130-132.pdf  |z Dokumentum-elérés