A keményítő szerkezeti változásai hevítés hatására II. a nedvességtartalom szerepe a pirodextrin-képződésben - hevített búzalisztben levő keményítő vizsgálata /
Die in der Stärke befindliche Feuchtigkeit kann als Strukturelement betrachtet werden und spielt als solche eine bedeutende Rolle in der Bildung von Pyrodextrin. Eine Entfernung der Feuchtigkeit selbst unter schonenden Bedingungen erhöhte die Thermolabilität der Stärke. Wurde die Feuchtigkeitsentzie...
Elmentve itt :
Szerző: | Dworschák Ernő |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1967
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81204 |
Hasonló tételek
-
A keményítő szerkezeti változásai hevítés hatására I. vizsgálatok 120-210 C° közti hevítési intervallumban /
Szerző: Dworschák Ernő
Megjelent: (1967) -
Keményítő meghatározása "CONTIFLO" automatikus elemzővel
Szerző: Örsi Ferenc, et al.
Megjelent: (1988) -
Keményítő vízfelvételének meghatározására szolgáló módszerek vizsgálata
Szerző: Rajky Antalné, et al.
Megjelent: (1955) -
Májas készítmények keményítő és glikogén tartalmának meghatározása
Szerző: Ojtózy Kristófné
Megjelent: (1966) -
A búza amiláz-aktivitásának mérése színezett keményítő származékkal
Szerző: Párkányné Gyárfás Anna, et al.
Megjelent: (1979)