Pálinkák réztartalmának komplexometriás meghatározása

Nach Verteibung des Zyanhydrogengehaltes oxydiert man die eventuelle Eisenverunreinigung des Branntweines zu dreiwertigem Eisen und maskiert dieselbe mit Natriumpyrophosphat. Den Kupfergehalt titriert man mit einer 0,01 m EDTE Messlösung unter Anwendung des Murexidindikators. The method suggested by...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Sarudi Imre
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Lapkiadó Vállalat Budapest 1966
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/81176
LEADER 01886nab a2200265 i 4500
001 acta81176
005 20230911132118.0
008 230911s1966 hu o 0|| hun d
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a ger 
041 |a fre 
041 |a rus 
100 1 |a Sarudi Imre 
245 1 0 |a Pálinkák réztartalmának komplexometriás meghatározása  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Sarudi Imre 
260 |a Lapkiadó Vállalat  |b Budapest  |c 1966 
300 |a 283-285 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények 
520 3 |a Nach Verteibung des Zyanhydrogengehaltes oxydiert man die eventuelle Eisenverunreinigung des Branntweines zu dreiwertigem Eisen und maskiert dieselbe mit Natriumpyrophosphat. Den Kupfergehalt titriert man mit einer 0,01 m EDTE Messlösung unter Anwendung des Murexidindikators. The method suggested by the author is as follows. After removing the content of hydrogen cyanide, the eventual iron contaminations present in the brandy sample are oxidized to iron(III), and masked with sodium pyrophosphate. Then the quantity of copper is determined by titration with 0.001 M EDTA as titrant, in the presence of murexide as indicator. La contamination éventuelle en fer de l’eau de vie est oxydée á trois valences aprés l’élimination de 1’acide cyanique, puis on masque le fer par du pyrophosphate de sodium. Le dosage du cuivre est fait par une solution 0.001 m E D T avec de la murexide comme indicateur. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/81176/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1966_05_283-285.pdf  |z Dokumentum-elérés