A tej kalcium tartalmának komplexometriás meghatározása
The method suggested by the author is as follows. Milk serum treated with hydrochloric acid is liberated from phosphates by pouring the serum on a column of ion exchange resin Varion AD converted into chloride form. After removing phosphate anions of interfering effect, calcium is titrated with EDTA...
Elmentve itt :
Szerző: | Sarudi Imre |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1966
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81151 |
Hasonló tételek
-
A kalcium meghatározása módosított komplexometriás eljárással csont és tej hamuból
Szerző: Borusné Böszörményi Nóra
Megjelent: (1974) -
Pálinkák réztartalmának komplexometriás meghatározása
Szerző: Sarudi Imre
Megjelent: (1966) -
A pirofoszfát tartalom komplexometriás meghatározása sütőporban
Szerző: Sarudi Imre
Megjelent: (1967) -
A tej kálium és kalcium tartalmának közvetlen meghatározása lángfotométerrel
Szerző: Bende Ede, et al.
Megjelent: (1973) -
Oxalátos leválasztással kombinált komplexometriás módszer különböző eredetű minták kalcium-tartalmának meghatározására
Szerző: Borusné Böszörményi Nóra, et al.
Megjelent: (1976)