"Viróma" szörp magnéziumtartalmának közelítő meghatározása
Verfasser bestimmte den Magnesiumgehalt des mit Magnesiumcitrat und C-Vitamin angereicherten, ,,Viróma” genannten Hagebuttensyrups. Von dem verdünnten Syrup ausgehend bindet er die Erdalkaliionen an eine auf die Natriumform gebrachte starke Kationenaustausch-Säule und eluiert dann mit Kochsalzlösung...
Elmentve itt :
Szerző: | Sarudi Imre |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1966
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - módszer, Élelmiszerkémia |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81141 |
Hasonló tételek
-
Pálinkák réztartalmának komplexometriás meghatározása
Szerző: Sarudi Imre
Megjelent: (1966) -
A pirofoszfát tartalom komplexometriás meghatározása sütőporban
Szerző: Sarudi Imre
Megjelent: (1967) -
A tej kalcium tartalmának komplexometriás meghatározása
Szerző: Sarudi Imre
Megjelent: (1966) -
Az összes sótartalom meghatározása gyümölcslevekben és gyümölcsszörpökben
Szerző: Sarudi Imre
Megjelent: (1967) -
Az oxálsavtartalom súlyszerinti meghatározása növényi anyagokban, a tóriumoxalát-módszerrel
Szerző: Sarudi Imre
Megjelent: (1965)