Egyes élelmiszerek zsírtartalmának meghatározására szolgáló gyors eljárások vizsgálata II. Turbidimetrias zsír- meghatározás alkalmazási lehetőségeinek vizsgálata tejipari termékekben /

Die Ergebnisse einer mehrjährigen Forschungarbeit über die auf Turbidimetrie begründeten Schnellverfahren zur Bestimmung des Fettgehaltes werden zusammengefasst. Durch eine entsprechende Modifizierung des ursprünglich zur Milch entwickelten Verfahrens, welches auf eine Fällung des Milchfettes unter...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Lásztity Radomir
Békés Ferenc
Zsigmond Attila
Smied István
Merész Péter
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Lapkiadó Vállalat Budapest 1982
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 28 No. 4
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80942
LEADER 02371nab a2200313 i 4500
001 acta80942
005 20230904143017.0
008 230904s1982 hu o 0|| hun d
022 |a 0422-9576 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a ger 
041 |a rus 
100 1 |a Lásztity Radomir 
245 1 0 |a Egyes élelmiszerek zsírtartalmának meghatározására szolgáló gyors eljárások vizsgálata II.   |h [elektronikus dokumentum] :  |b Turbidimetrias zsír- meghatározás alkalmazási lehetőségeinek vizsgálata tejipari termékekben /  |c  Lásztity Radomir 
260 |a Lapkiadó Vállalat  |b Budapest  |c 1982 
300 |a 109-123 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 28 No. 4 
520 3 |a Die Ergebnisse einer mehrjährigen Forschungarbeit über die auf Turbidimetrie begründeten Schnellverfahren zur Bestimmung des Fettgehaltes werden zusammengefasst. Durch eine entsprechende Modifizierung des ursprünglich zur Milch entwickelten Verfahrens, welches auf eine Fällung des Milchfettes unter kontrollierten Umständen fusste, war es möglich die Anwendbarkeit des Verfahrens zur Untersuchung des Fettgehaltes von zahlreichen Produkten der Milchindustrie, hauptsächlich von sauren Milchprodukten und von versüssten Yoghurtpräparaten auszuweitern. The results of researches carried out for several years concerning the quick methods of fat determination based on turbidimetry are summarized. On applying an adequate modification of the produre developed originally for milk analysis based on the precipitation of milk fat under controlled conditions, it was possible to extend the applicability of the method to the investigation of the content of a number of products of the dairy industry, mainly of acid dairy products and of sweetened yoghurt-base preparations. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer 
700 0 1 |a Békés Ferenc  |e aut 
700 0 1 |a Zsigmond Attila  |e aut 
700 0 1 |a Smied István  |e aut 
700 0 1 |a Merész Péter  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/80942/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1982_04_109-123.pdf  |z Dokumentum-elérés