Almasav és tejsav gyors kimutatása és meghatározása borokból
Eine schichtchromatographische Methode wurde zum Nanchweis von Apfelsäure und Milchsäure in Weinen und zu ihrer halb quantitativen Bestimmung in Gegenwart von Bernsteinsäure bzw. Weinsäure entwickelt. Die Abtrennung dieser vier Säuren wird auf einer Silikagelschicht unter Anwendung eines 45 : 9 : 3...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Selmeci György Hanusz Béla |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1981
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
27 No. 3 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80895 |
Hasonló tételek
-
Butilhidroxitoluol (BHT) kimutatása és meghatározása étkezési sertészsírban
Szerző: Aczél Attila, et al.
Megjelent: (1972) -
Ecetférgek kimutatása és mennyiségük meghatározása
Szerző: Hazslinszky Bertalan
Megjelent: (1959) -
Inszekticid foszfátészterek kimutatása és meghatározása növényi anyagokban
Szerző: Sándi Emil
Megjelent: (1962) -
Prebiotikumok előállítása a laktóz-almasav és a laktóz-citromsav reakciójával
Szerző: Zurbó Zsófia, et al.
Megjelent: (2020) -
Biológiailag aktív anyagok kimutatása és meghatározása kozmetikai készítményekben
Szerző: Gál Ilona Emma
Megjelent: (1961)