Pálinkák réztartalom meghatározási módszereinek összehasonlítása
Der Kupfergehalt verschiedener Fruchtbranntweinen wurde mit der Cuproinmethode bestimmt. Es wurde dabei bestätigt, dass die Genauigkeit der Cuproinimethode den Erforderungen der Ungarischen Norm MSZ 9598 entspricht. The copper content of various fruit brandies was determined by the cuproine method....
Elmentve itt :
Szerzők: |
Beke Éva Mandel Pál |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1980
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
26 No. 3 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80845 |
Hasonló tételek
-
Élelmiszerek összes savtartalom meghatározási módszereinek összehasonlító vizsgálata
Szerző: Szarvas Tibor, et al.
Megjelent: (1977) -
Pálinkák réztartalmának komplexometriás meghatározása
Szerző: Sarudi Imre
Megjelent: (1966) -
A tej kazein- és savófehérjetartalom meghatározási módszereinek összehasonlító vizsgálatai
Szerző: Uzonyi Györgyné, et al.
Megjelent: (1974) -
Ioncserélő műgyanták alkalmazása pálinkák kezelésére
Szerző: Kolta Rezső, et al.
Megjelent: (1958) -
Pálinkák metilalkohol tartalmának gázkromatográfiás meghatározása
Szerző: Zala Péter, et al.
Megjelent: (1981)