Pálinkák réztartalom meghatározási módszereinek összehasonlítása - Beke Éva; Mandel Pál (Lapkiadó Vállalat Budapest, 1980)
Der Kupfergehalt verschiedener Fruchtbranntweinen wurde mit der Cuproinmethode bestimmt. Es wurde dabei bestätigt, dass die Genauigkeit der Cuproinimethode den Erforderungen der Ungarischen Norm MSZ 9598 entspricht. The copper content of various fruit brandies was determined by the cuproine method. It was found that the accuracy of measurement by the cuproine method I satisfies the requirements of Hungarian standard MSZ 9598.
Keywords: Műszaki és technológiai tudományok; Egyéb műszaki tudományok és technológiák; Élelmiszer és italfélék