Pálinkák réztartalom meghatározási módszereinek összehasonlítása

Der Kupfergehalt verschiedener Fruchtbranntweinen wurde mit der Cuproinmethode bestimmt. Es wurde dabei bestätigt, dass die Genauigkeit der Cuproinimethode den Erforderungen der Ungarischen Norm MSZ 9598 entspricht. The copper content of various fruit brandies was determined by the cuproine method....

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Beke Éva
Mandel Pál
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Lapkiadó Vállalat Budapest 1980
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 26 No. 3
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80845
LEADER 01462nab a2200277 i 4500
001 acta80845
005 20230830150240.0
008 230830s1980 hu o 0|| hun d
022 |a 0422-9576 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a ger 
041 |a rus 
100 1 |a Beke Éva 
245 1 0 |a Pálinkák réztartalom meghatározási módszereinek összehasonlítása  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Beke Éva 
260 |a Lapkiadó Vállalat  |b Budapest  |c 1980 
300 |a 109-113 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 26 No. 3 
520 3 |a Der Kupfergehalt verschiedener Fruchtbranntweinen wurde mit der Cuproinmethode bestimmt. Es wurde dabei bestätigt, dass die Genauigkeit der Cuproinimethode den Erforderungen der Ungarischen Norm MSZ 9598 entspricht. The copper content of various fruit brandies was determined by the cuproine method. It was found that the accuracy of measurement by the cuproine method I satisfies the requirements of Hungarian standard MSZ 9598. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer 
700 0 1 |a Mandel Pál  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/80845/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1980_03_109-113.pdf  |z Dokumentum-elérés