A búza amiláz-aktivitásának mérése színezett keményítő származékkal
Zur Bestimmung der spezifischen Amylase-Aktivität von Weizenvarietäten und ihren Mahlprodukten wurde eine empfindliche Messmethode entwickelt, wobei Phadebas Amylase Test Tabletten als Substrat dienen. Das Gesamtvolum des Reaktionsgemisches beträgt 10 cm3 einschliesslich 1 cm3 Enzymextrakt. Die Konz...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Párkányné Gyárfás Anna Vámosné Vigyázó Lilly |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1979
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
25 No. 1-2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80799 |
Hasonló tételek
-
A búza lipoxigenáz-aktivitásának meghatározása
Szerző: Pálosiné Szánthó Vilma, et al.
Megjelent: (1981) -
Módszer a kukorica peroxidáz-aktivitásának meghatározására
Szerző: Temesvári János, et al.
Megjelent: (1981) -
Mesterségesen színezett fűszerpaprikák papírkromatográfiás vizsgálata
Szerző: Gál Ilona Emma
Megjelent: (1959) -
Gyümölcs-félék enzimes barnulásának mérése Spekol spektrokoloriméterrel
Szerző: Gajzágó Ildikó, et al.
Megjelent: (1975) -
Módszer tejalvasztó enzimkészítmények proteolitikus aktivitásának meghatározására
Szerző: Vámosné Vigyázó Lilly, et al.
Megjelent: (1972)