Amilázok meghatározása "CONTIFLO" automatikus elemzőben

Jene Methode der Amylaseaktivitätsbestimmung, die auf die Messung der beim Abbau freigesetzten reduzierenden Gruppen beruht, wurde mittels des automatischen Analysiergeräts „Contiflo“ unter Verwendung eines alkalischen Kaliumferricyanidreagens durchgeführt. Die Betriebsparameter des Analysiergeräts,...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Salgó András
Örsi Ferenc
Sümeghy Zoltán
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Lapkiadó Vállalat Budapest 1978
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 24 No. 5-6
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80786
LEADER 01821nab a2200277 i 4500
001 acta80786
005 20230829145121.0
008 230829s1978 hu o 0|| hun d
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a ger 
041 |a rus 
100 1 |a Salgó András 
245 1 0 |a Amilázok meghatározása "CONTIFLO" automatikus elemzőben  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Salgó András 
260 |a Lapkiadó Vállalat  |b Budapest  |c 1978 
300 |a 173-178 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 24 No. 5-6 
520 3 |a Jene Methode der Amylaseaktivitätsbestimmung, die auf die Messung der beim Abbau freigesetzten reduzierenden Gruppen beruht, wurde mittels des automatischen Analysiergeräts „Contiflo“ unter Verwendung eines alkalischen Kaliumferricyanidreagens durchgeführt. Die Betriebsparameter des Analysiergeräts, ferner die Amylaseaktivität von keimenden Weizen- und Gerstenmustern wurden bestimmt. The method of amylase-activity determination based on the measurement of the reducing groups liberated on the degradation of amylase was carried out by using an alkaline potassium ferrocyanide reagent and employing the automatic analyzer “Contiflo”. The parameters of the operation of the analyzer and the amylase activities of germinating wheat and barley were investigated. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer 
700 0 1 |a Örsi Ferenc  |e aut 
700 0 1 |a Sümeghy Zoltán  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/80786/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1978_05-06_173-178.pdf  |z Dokumentum-elérés