Borok cukortartalmának meghatározására szolgáló módszerek összehasonlító vizsgálata
Fünf verschiedene Methoden der Zuckerbestimmung (Bertrand, Schoorl, Rebelein, Reischauer und AOAC) wurden miteinander verglichen. Dabei wurde die Verwendbarkeit der einzelnen Methoden zu genauen Messungen festgestellt. Auf Grund der Ergebnisse wird bei Anwendung der Rebelein- und der AOACMethode ein...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Bakos Antal Ferenczy Jánosné |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1978
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
24 No. 3-4 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80780 |
Hasonló tételek
-
Keményítő vízfelvételének meghatározására szolgáló módszerek vizsgálata
Szerző: Rajky Antalné, et al.
Megjelent: (1955) -
Kávéitalok tartalmasságának meghatározására szolgáló módszerek tanulmányozása
Szerző: Gál Ilona Emma
Megjelent: (1961) -
Hidroxiprolin meghatározására alkalmazott módszerek összehasonlító vizsgálata
Szerző: Bálint Mihály
Megjelent: (1977) -
Gyümölcsalapanyagok cukortartalmának táplálkozási jelentősége
Szerző: Lindner Károly
Megjelent: (1972) -
Az üdítőitalok szénsav tartalmának meghatározására szolgáló egyes módszerek kritikai értékelése
Szerző: Kristóf Árpád, et al.
Megjelent: (1974)