Borok cukortartalmának meghatározására szolgáló módszerek összehasonlító vizsgálata

Fünf verschiedene Methoden der Zuckerbestimmung (Bertrand, Schoorl, Rebelein, Reischauer und AOAC) wurden miteinander verglichen. Dabei wurde die Verwendbarkeit der einzelnen Methoden zu genauen Messungen festgestellt. Auf Grund der Ergebnisse wird bei Anwendung der Rebelein- und der AOACMethode ein...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Bakos Antal
Ferenczy Jánosné
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Lapkiadó Vállalat Budapest 1978
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 24 No. 3-4
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80780
LEADER 01803nab a2200265 i 4500
001 acta80780
005 20230829125759.0
008 230829s1978 hu o 0|| hun d
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a ger 
041 |a rus 
100 1 |a Bakos Antal 
245 1 0 |a Borok cukortartalmának meghatározására szolgáló módszerek összehasonlító vizsgálata  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Bakos Antal 
260 |a Lapkiadó Vállalat  |b Budapest  |c 1978 
300 |a 133-136 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 24 No. 3-4 
520 3 |a Fünf verschiedene Methoden der Zuckerbestimmung (Bertrand, Schoorl, Rebelein, Reischauer und AOAC) wurden miteinander verglichen. Dabei wurde die Verwendbarkeit der einzelnen Methoden zu genauen Messungen festgestellt. Auf Grund der Ergebnisse wird bei Anwendung der Rebelein- und der AOACMethode eine Korrektion von 1 5 g/Lit. bei Zuckergehalten unter 10 g/1. empfohlen. Five different methods of sugar determination (Bertrand, Schoorl, Rebelein, Reischauer and АОАС) were subjected to a comparative investigation. The suitability of the individual methods for exact measurements was established. On the basis of the results the use of a correction value of 1.5 g/1. is suggested at sugar contents below 10 g/1., in case of the Rebelein and AOAC methods. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer 
700 0 1 |a Ferenczy Jánosné  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/80780/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1978_03-04_133-136.pdf  |z Dokumentum-elérés