Hidroxiprolin meghatározására alkalmazott módszerek összehasonlító vizsgálata

Fünf verschiedene, in der Literatur beschriebene Bestimmungsverfahren wurden miteinander verglichen. Auf Grund der Ergebnisse wurde eine auch unter den industriellen Verhältnissen anwendbare rutinmässige Messmethode entwickelt. Die Reproduzierbarkeit der Bestimmungsmethoden des Hydroxiprolins wurde...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Bálint Mihály
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Lapkiadó Vállalat Budapest 1977
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 23 No. 5-6
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80747
LEADER 01786nab a2200253 i 4500
001 acta80747
005 20230829090229.0
008 230829s1977 hu o 0|| hun d
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a ger 
041 |a rus 
100 1 |a Bálint Mihály 
245 1 0 |a Hidroxiprolin meghatározására alkalmazott módszerek összehasonlító vizsgálata  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Bálint Mihály 
260 |a Lapkiadó Vállalat  |b Budapest  |c 1977 
300 |a 249-254 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 23 No. 5-6 
520 3 |a Fünf verschiedene, in der Literatur beschriebene Bestimmungsverfahren wurden miteinander verglichen. Auf Grund der Ergebnisse wurde eine auch unter den industriellen Verhältnissen anwendbare rutinmässige Messmethode entwickelt. Die Reproduzierbarkeit der Bestimmungsmethoden des Hydroxiprolins wurde m it der der anderen in der Fleischindustrie zur Qualitätskontrolle verwendeten chemischen Verfahren verglichen. Five different methods described in literature were compared with each other. On the basis of the results a routine method applicable also under industrial conditions was developed. The reproducibility of the methods for the determination of hydroxyproline was compared with that of other chemical methods used in the quality control of products of the meat industry. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/80747/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1977_05-06_249-254.pdf  |z Dokumentum-elérés