Butilhidroxitoluol (BHT) meghatározása keveréktakarmányokban fotometriás eljárással
Es wird eine einfache und rasche Methode der quantitativen Bestimmung des Buthylhydroxytouol (BHT-)gehaltes von Fetten und Mischfuttern beschrieben. Das Mischfutter wird mit Benzol extrahiert, sodann das Extrakt durch eine mit Florisil gefüllte Säule geführt. Der BHT-Oehalt des Eluates wird phozomet...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Rékasi Tibor Örsi Ferenc |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1976
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
22 No. 5-6 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80695 |
Hasonló tételek
-
A butilhidroxitoluol (BHT) meghatározása étkezési sertészsírból
Szerző: Selmeci György, et al.
Megjelent: (1975) -
Butilhidroxitoluol (BHT) kimutatása és meghatározása étkezési sertészsírban
Szerző: Aczél Attila, et al.
Megjelent: (1972) -
EMQ és BHT antioxidánsok meghatározása intenzív folyadékkromatográfiával
Szerző: Örsi Ferenc, et al.
Megjelent: (1985) -
Mustok és borok nitráttartalmának fotometriás meghatározása
Szerző: Simkó Nándorné, et al.
Megjelent: (1970) -
Benzoesav és szorbinsav egymás melletti meghatározása UV-fotometriás módszerrel
Szerző: Kreutz Attiláné, et al.
Megjelent: (1991)