Borok redukálócukor-tartalmának meghatározása káliumferricianidos módszerrel
Contents of reducing sugars in wines were determined by the potassium hexacyanoferrate (III) method. Cyanoferrate (III) ions are redzced to cyanoferrate (II) ions by the reducing sugars present in wines (glucose, fructose). The colour changes of the colour transition from green to yellow are proport...
Elmentve itt :
Szerző: | Kállay Miklós |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1976
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
22 No. 1-2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80649 |
Hasonló tételek
-
Borok szorbinsav tartalmának meghatározása
Szerző: Eördög László, et al.
Megjelent: (1976) -
Borok sárgavérlúgsó igényének meghatározása amperometriás módszerrel
Szerző: Siska Elemér
Megjelent: (1974) -
Premixek Oxytetracyclin tartalmának meghatározása gyors módszerrel
Szerző: Ősz Józsefné
Megjelent: (1977) -
Mustok és borok nitráttartalmának fotometriás meghatározása
Szerző: Simkó Nándorné, et al.
Megjelent: (1970) -
Égetett szeszek Fe-, Cu-, Ca-, Mg-, Na-tartalmának meghatározása atomabszorpciós módszerrel
Szerző: Varjú Mihály
Megjelent: (1972)