Changes in the lipids of frozen chickens

A szerzők fagyasztott, egyes mintáknál előzetesen hőkezelt egyiptomi -csirke zsír- és bőrszövetének összes zsírtartalmát, peroxid-számát, thiobarbitursav-számát és szabad zsírsavtartalmát vizsgálták. A fagyasztást — 20 °C-on végezték, a fagyasztott mintákat — 4 °C-on tárolták. Megállapították, hogy...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: El-Warraki A. G.
Abdel Aziz M. A.
Goma M. A.
El-Zifzaf S. Y.
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Lapkiadó Vállalat Budapest 1975
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 21 No. 5-6
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80635
LEADER 02354nab a2200289 i 4500
001 acta80635
005 20230826110118.0
008 230824s1975 hu o 0|| hun d
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a fre 
041 |a rus 
100 2 |a El-Warraki A. G. 
245 1 0 |a Changes in the lipids of frozen chickens  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  El-Warraki A. G. 
260 |a Lapkiadó Vállalat  |b Budapest  |c 1975 
300 |a 318-323 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 21 No. 5-6 
520 3 |a A szerzők fagyasztott, egyes mintáknál előzetesen hőkezelt egyiptomi -csirke zsír- és bőrszövetének összes zsírtartalmát, peroxid-számát, thiobarbitursav-számát és szabad zsírsavtartalmát vizsgálták. A fagyasztást — 20 °C-on végezték, a fagyasztott mintákat — 4 °C-on tárolták. Megállapították, hogy a peroxid-szám, thiobarbitursav-szám, a szabad zsírsav %-os értéke, valamint a lipidtartalom változása a zsír oxidációja és hidrolízise a tárolás során jelentősebben növekedett a hőkezeletlen mintákban, mint a hőkezeitekben. Les auteurs ont étudié, dans des échantillons de poulets d’Egypte, dont quelques-uns avaient subit un traitement thermique préalable, la teneur en graisse totale du tissus adipeux et de la peau, les valeurs de péroxyde et d’acide thiobarbiturique ainsi que la teneur en acides libres. La congélation s’est effectuée ä -2 0 ° C et l ’entreposage des échantillons congelés ä -4 ° С. On a établi que, lors de I’entreposage, les valeurs de péroxyde et d’acide thiobarbiturique, le pourcentage d’acides libres ainsi que les variations de la teneur en lipides, Toxydation et Thydrolyse de la graisse, ont augmenté de tagon plus prononcéc dans les échantillons non traités que dans ceux qui avaient subit un traitement thermique. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - módszer 
700 0 2 |a Abdel Aziz M. A.  |e aut 
700 0 2 |a Goma M. A.  |e aut 
700 0 2 |a El-Zifzaf S. Y.  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/80635/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1975_05-06_318-323.pdf  |z Dokumentum-elérés