Direkt potenciometrikus klorid-tartalom meghatározás módszerösszehasonlító vizsgálata
A szerzők különböző konyhasó-tartalmú húskészítmények és zöldségkonzervek klorid-ion koncentrációjának meghatározását standardizált ionerősségű mintaoldatokból végezték, direkt potenciometrikus módszerrel. Összehasonlító mérőmódszerként a Volhard-féle argentometriás eljárást alkalmazva megállapított...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Kerekes László Bán Szilvia |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
1992
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
38 No. 4 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80444 |
Hasonló tételek
-
Nedvesség-(szárazanyag) tartalom meghatározás infravörös sugárzókkal
Szerző: Kottász József
Megjelent: (1955) -
Mikrobiológia módszerösszehasonlító vizsgálatok I. lisztek penész-számának meghatározására alkalmazott módszerek összehasonlító vizsgálata /
Szerző: Tabajdiné Pintér Veronika Hedvig, et al.
Megjelent: (1984) -
Mikrobiológiai módszerösszehasonlító vizsgálatok II. nagy cukortartalmú élelmiszerek ozmotoleráns élesztőgombaszámának meghatározása /
Szerző: Tabajdiné Pintér Veronika Hedvig, et al.
Megjelent: (1985) -
Kloridion meghatározása különböző élelmiszerek vizsgálatánál potenciometrikus titrálással
Szerző: Kacskovics Miklós, et al.
Megjelent: (1968) -
Borok sárgavérlúgsó igényének meghatározása potenciometrikus titrálás alapján
Szerző: André László
Megjelent: (1970)