Quassin természetes keserítőanyag meghatározása tonik üdítőitalokban
A szakirodalmi adatok alapján, de vizsgálataink nyomán is láttuk, hogy a quassin természetes keserítőanyag érzékeny hőre, lúgos, savas ágensekre, melyek a molekulán belül változásokat okozhatnak és ezek bár úgy tűnik a keserítő képességben nem okoznak észrevehető változást, jelentősen megváltoztatjá...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Wittman János Reszegi Csaba |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
1991
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
37 No. 2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80386 |
Hasonló tételek
-
Széndioxid meghatározása szénsavas üdítőitalokban
Szerző: Török Szilveszter
Megjelent: (1962) -
Tonik üdítőitalok kinintartalma gázkromatográfiás meghatározásának tapasztalatai
Szerző: Klatsmányi János, et al.
Megjelent: (1982) -
Természetes antioxidánsok antioxidatív hatásának meghatározása
Szerző: Lásztity Radomir
Megjelent: (2009) -
Élelmiszerek természetes ólomtartalmának és ólomszennyezettségének meghatározása
Szerző: Sándi Emil, et al.
Megjelent: (1957) -
Organofoszfát peszticidmaradványok meghatározása természetes szinezékanyagokban gazdag élelmiszerekben
Szerző: Kőmíves Tamás, et al.
Megjelent: (1978)