Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában VI. aktiválás töltött részecskékkel /

A szerzők a cikkben a töltött részecskékkel történő aktiválás (charged particle activation analysis, CPAA) kérdéseit elemzik. Bemutatják a fontosabb magreakciókat, majd röviden néhány olyan dolgozatot ismertetnek, amelyekben a szerzők protonokkal, deutronokkal és tritonokkal történő aktiválást, ill....

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Szabó S. András
Szasin L. Igor
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat Budapest 1988
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 34 No. 4
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80304
LEADER 01967nab a2200277 i 4500
001 acta80304
005 20230826104556.0
008 230804s1988 hu o 0|| hun d
022 |a 0422-9576 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a ger 
041 |a rus 
100 1 |a Szabó S. András 
245 1 0 |a Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában VI.   |h [elektronikus dokumentum] :  |b aktiválás töltött részecskékkel /  |c  Szabó S. András 
260 |a Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat  |b Budapest  |c 1988 
300 |a 229-233 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 34 No. 4 
520 3 |a A szerzők a cikkben a töltött részecskékkel történő aktiválás (charged particle activation analysis, CPAA) kérdéseit elemzik. Bemutatják a fontosabb magreakciókat, majd röviden néhány olyan dolgozatot ismertetnek, amelyekben a szerzők protonokkal, deutronokkal és tritonokkal történő aktiválást, ill. gerjesztést alkalmaztak. Authors examine the problems of charged particle activation analysis (CPAA). They present the important nuclear reactions and the review some short dissertation in which the authors used activating with protons, deuterons and tritons. Verfasser setzten sich mit Fragen der Aktivierung mit geladenen Teilchen außereinander. Die wichtigeren Kernreaktionen werden vorgestellt und dann einige solche Publikationen kurz erläutert, in denen die Aktivierung bzw. Erregung mit Protonen, Deuteronen und Tritonén angewandt wurde. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer 
700 0 1 |a Szasin L. Igor  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/80304/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1988_04_229-233.pdf  |z Dokumentum-elérés