Kukorica fehérjék vizsgálata IV. táplálkozástani minőség /
A cikksorozat befejező része a magyar, egyiptomi, német és amerikai kukoricafajták in vitro táplálkozástani adatait közli. Az emészthetőséget multienzimes pHsztát módszerrel, az in vitro biológiai értéket kémiai indexezéssel (Transzformált Gauss indexek) határoztuk meg. Legjobb minőségűnek a single...
Elmentve itt :
Szerzők: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
1988
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
34 No. 1 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Táplálkozástudomány |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80277 |
LEADER | 02288nab a2200301 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | acta80277 | ||
005 | 20230826104556.0 | ||
008 | 230803s1988 hu o 0|| hun d | ||
022 | |a 0422-9576 | ||
040 | |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hun | ||
041 | |a eng | ||
041 | |a ger | ||
041 | |a rus | ||
100 | 1 | |a Sharobeem Samy Fanous | |
245 | 1 | 0 | |a Kukorica fehérjék vizsgálata IV. |h [elektronikus dokumentum] : |b táplálkozástani minőség / |c Sharobeem Samy Fanous |
260 | |c 1988 | ||
300 | |a 33-43 | ||
490 | 0 | |a Élelmiszervizsgálati közlemények |v 34 No. 1 | |
520 | 3 | |a A cikksorozat befejező része a magyar, egyiptomi, német és amerikai kukoricafajták in vitro táplálkozástani adatait közli. Az emészthetőséget multienzimes pHsztát módszerrel, az in vitro biológiai értéket kémiai indexezéssel (Transzformált Gauss indexek) határoztuk meg. Legjobb minőségűnek a single crossxopauqe-2 kombinált mutánsok bizonyultak. In vitro nutritional value data of Hungarian, Egyptian, German and American maize varieties are published in the last paper of the serie. Digestibility was assayed by a multienzyme pH-stat method and in vitro biological value was calculated by chemical indexing using the so called Transformed Gaussian indices. The best quality parameters were gained on the single cross xopaque-2 combined mutants. Im Abschlußteil der Artikelserie werden die in vitro Nahrungsdaten von ungarischen, ägyptischen, deutschen und amerikanischer Maissorten mitgeteilt. Die Verdaulichkeit wurde mit der Multienzym-pH-Stat-Methode, der in vitro biologische Wert mit chemischen Indizes (transformierte Gauss-Indizes) bestimmt. Die beste Qualität wurde mit den Single-Cross xOpague-2 kombinierten Mutanten erzielt. | |
650 | 4 | |a Műszaki és technológiai tudományok | |
650 | 4 | |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák | |
650 | 4 | |a Élelmiszer és italfélék | |
695 | |a Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Táplálkozástudomány | ||
700 | 0 | 1 | |a Hidvégi Máté |e aut |
700 | 0 | 1 | |a Lásztity Radomir |e aut |
700 | 0 | 1 | |a Salgó András |e aut |
856 | 4 | 0 | |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/80277/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1988_01_033-043.pdf |z Dokumentum-elérés |