Kukorica fehérjék vizsgálata IV. táplálkozástani minőség /

A cikksorozat befejező része a magyar, egyiptomi, német és amerikai kukoricafajták in vitro táplálkozástani adatait közli. Az emészthetőséget multienzimes pHsztát módszerrel, az in vitro biológiai értéket kémiai indexezéssel (Transzformált Gauss indexek) határoztuk meg. Legjobb minőségűnek a single...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Sharobeem Samy Fanous
Hidvégi Máté
Lásztity Radomir
Salgó András
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: 1988
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 34 No. 1
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Táplálkozástudomány
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80277
LEADER 02288nab a2200301 i 4500
001 acta80277
005 20230826104556.0
008 230803s1988 hu o 0|| hun d
022 |a 0422-9576 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a ger 
041 |a rus 
100 1 |a Sharobeem Samy Fanous 
245 1 0 |a Kukorica fehérjék vizsgálata IV.   |h [elektronikus dokumentum] :  |b táplálkozástani minőség /  |c  Sharobeem Samy Fanous 
260 |c 1988 
300 |a 33-43 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 34 No. 1 
520 3 |a A cikksorozat befejező része a magyar, egyiptomi, német és amerikai kukoricafajták in vitro táplálkozástani adatait közli. Az emészthetőséget multienzimes pHsztát módszerrel, az in vitro biológiai értéket kémiai indexezéssel (Transzformált Gauss indexek) határoztuk meg. Legjobb minőségűnek a single crossxopauqe-2 kombinált mutánsok bizonyultak. In vitro nutritional value data of Hungarian, Egyptian, German and American maize varieties are published in the last paper of the serie. Digestibility was assayed by a multienzyme pH-stat method and in vitro biological value was calculated by chemical indexing using the so called Transformed Gaussian indices. The best quality parameters were gained on the single cross xopaque-2 combined mutants. Im Abschlußteil der Artikelserie werden die in vitro Nahrungsdaten von ungarischen, ägyptischen, deutschen und amerikanischer Maissorten mitgeteilt. Die Verdaulichkeit wurde mit der Multienzym-pH-Stat-Methode, der in vitro biologische Wert mit chemischen Indizes (transformierte Gauss-Indizes) bestimmt. Die beste Qualität wurde mit den Single-Cross xOpague-2 kombinierten Mutanten erzielt. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Táplálkozástudomány 
700 0 1 |a Hidvégi Máté  |e aut 
700 0 1 |a Lásztity Radomir  |e aut 
700 0 1 |a Salgó András  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/80277/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1988_01_033-043.pdf  |z Dokumentum-elérés