Mágneses magrezonancia spektroszkópia (NMR) alkalmazása élelmiszervizsgálatokban

A cikkben a szerző a NMV Győri Növényolajgyárának NMR készülékével végzett vizsgálatokról számol be. Az eredetileg az olajmagvak olajtartalmának meghatározására vásárolt műszert egyéb zsírtartalmú élelmiszerek vizsgálatára próbálták ki. A kísérletek során különböző eljárásokkal tették a mintákat a v...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Buza Balázs
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat Budapest 1987
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 33 No. 3
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Spektroszkópia
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80256

Hasonló tételek