Mágneses magrezonancia spektroszkópia (NMR) alkalmazása élelmiszervizsgálatokban
A cikkben a szerző a NMV Győri Növényolajgyárának NMR készülékével végzett vizsgálatokról számol be. Az eredetileg az olajmagvak olajtartalmának meghatározására vásárolt műszert egyéb zsírtartalmú élelmiszerek vizsgálatára próbálták ki. A kísérletek során különböző eljárásokkal tették a mintákat a v...
Elmentve itt :
Szerző: | Buza Balázs |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat
Budapest
1987
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
33 No. 3 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Spektroszkópia |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80256 |
Hasonló tételek
-
Oszcillációs reometria alkalmazása az élelmiszervizsgálatokban = Application of oscillatory rheometry in food analysis
Szerző: Juhász Réka, et al.
Megjelent: (2011) -
Oszcillációs reometria alkalmazása az élelmiszervizsgálatokban = Application of oscillatory rheometry in food analysis
Szerző: Juhász Réka, et al.
Megjelent: (2011) -
Az infravörös spektroszkópia alkalmazása nagymolekulájú zsírsavak vizsgálatára I.
Szerző: Bíró Endre, et al.
Megjelent: (1969) -
Atomabszorpciós spektroszkópia az élelmiszer-analitikában
Szerző: Maly Karl
Megjelent: (1988) -
Közeli-infravörös spektroszkópia gyors és hatékony eszköz a fruktóztartalom mérésére /
Szerző: Yakubu Haruna Gado, et al.
Megjelent: (2021)