Takarmánypremixek anorganikus szeléntartalmának spektrofotometriás meghatározása
A takarmánypremixekben nátrium-szelenitként jelenlevő szelént híg sósavas kioldás után 2,3-diamino-naftalin felhasználásával spektrofotometriásán határoztuk meg. A zavaró nehézfém-ionok eltávolítását vagy cink-hexaciano-ferrát(II) kollektor-csapadék alkalmazásával, vagy H+-formára hozott, erős katio...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Sarudi Imre Csapó Jánosné |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat
Budapest
1986
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
32 No. 1 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Spektrofotometria |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80209 |
Hasonló tételek
-
Gabonafélék szeléntartalmának meghatározása
Szerző: H. Végh Emőke
Megjelent: (1988) -
Takarmánypremixek szaharintartalmának meghatározása nagynyomású folyadékkromatográfiával
Szerző: Nagyné Gál Edit
Megjelent: (1988) -
Piroszénsavdietilészter spektrofotometriás meghatározása
Szerző: Török Gábor, et al.
Megjelent: (1961) -
Vanillin ultraibolya spektrofotometriás meghatározása
Szerző: Hajdú Károlyné
Megjelent: (1986) -
Élelmiszerek szeléntartalmának meghatározása és szintfelmérése I. szelénkoncentráció meghatározása hidridgenerátoros atomabszorpciós spektrometriával /
Szerző: Molnár Jeannette, et al.
Megjelent: (1995)