Élelmiszeripari kutatások eredményei VI. a söripari és a konzervipari kutatómunka gyakorlati eredményei /

Analysing the activities of research and development in the V. five year plan period (1976-80) it can he established, that in the field of brewing industry a fruitful work was performed and the predominant part of the results of research work was directly put into practice. The activities of researc...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Szabó S. András
Szórád László
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat Budapest 1985
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 31 No. 1
Kulcsszavak:Élelmiszertudomány - kutatás, Söripar, Konzervipar
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80160
LEADER 02779nab a2200289 i 4500
001 acta80160
005 20230826105420.0
008 230822s1985 hu o 0|| hun d
022 |a 0422-9576 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a ger 
041 |a fre 
041 |a rus 
100 1 |a Szabó S. András 
245 1 0 |a Élelmiszeripari kutatások eredményei VI.   |h [elektronikus dokumentum] :  |b a söripari és a konzervipari kutatómunka gyakorlati eredményei /  |c  Szabó S. András 
260 |a Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat  |b Budapest  |c 1985 
300 |a 3-10 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 31 No. 1 
520 3 |a Analysing the activities of research and development in the V. five year plan period (1976-80) it can he established, that in the field of brewing industry a fruitful work was performed and the predominant part of the results of research work was directly put into practice. The activities of research and development significantly contributed to the technical improvement of the canning industry, to the elaboration of up-to-date technological lines. A number of results of research work was realized in the development of products and in the widening of choice. Bei der Analyse der Forschungs- und Entwicklungstätigkeit der V-ten Fiinfjahrplansperiode (1976 — 1980) ist es feststellbar, dass die Arbeit auf dem Gebiet der Bierindustrie erfolgreich war und die Forschungsergebnisse grösstenteils in der Praxis unmittelbar verwendet wurden. Die Forschungs- und Entwicklungstätigkeit beitrug bedeutend zur technischen Entwicklung der Konservenindustrie und zum Ausbau der zeitmässigen technologischen Richtungen. Viele Forschungsergebnisse wurden auch auf dem Gebiet der Produktentwicklung und Sortimentszusammenstellung verwendet. En analysant l’activité en recherches et developpements du cinquiéme quinquennat (1976-1980) il est constatable que le travail était fructueux dans le domaine des recherches dans l’industrie de la biére et la plupart des résultats de recherche a été réalisée en pratique. L’activité en recherches et développements s’est ajoutée ä la création des techniques modernes et au développement technique. Beaucoup de résultats de recherche se sont utilisés dans le domaine du développement de produit et d’assortiment. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszertudomány - kutatás, Söripar, Konzervipar 
700 0 1 |a Szórád László  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/80160/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1985_01_003-010.pdf  |z Dokumentum-elérés