Élelmiszerek érzékszervi vizsgálata és minősítése VII. élelmiszerek preferenciája és tápértéke közötti kapcsolat - Molnár Pál (Q & M Kft. Budapest, 1996)
A tanulmányozott szakirodalom megállapításai szerint nagy bizonyossággal megállapítható, hogy az élelmiszerek érzékszervi preferenciája és tápértéke dinamikus és kölcsönös összefüggésben áll egymással, melynek egyes fontos részletei még további kutató és elemzõ munkát igényelnek. According to the statements in the studied literature titles it can be declared with high probability that a dynamic relationship is existing between the sensory preference and the nutritive value of foods. However, important details are needed further research and more analytical work. Gemäß den Erkenntnissen aus der ausgewertetem Fachliteratur kann mit großer Wahrscheinlichkeit festgestellt werden, daß zwischen der sensorischen Präferenz und dem Nährwert von Lebensmitteln eine bestimmte dynamische Wechselwirkung besteht. Tiefere Zusammenhänge erfordern jedoch weitere Forschungs- und Analysenarbeit.
Keywords: Műszaki és technológiai tudományok; Egyéb műszaki tudományok és technológiák; Élelmiszer és italfélék