A mikotoxin analitikai jelenlegi helyzete és fejlődési irányai
Bár a vékonyrétegkromatográfiás módszerek alkalmazása a mikotoxin analitikában általánosan elterjedt, a szigorodó elõírások egyre inkább szükségessé teszik újabb nagy érzékenységû mûszeres vizsgálatok bevezetését. Ezek közül elsõsorban a gázkromatográfia (kapilláris GC), valamint a HPLC (RP-HPLC) al...
Elmentve itt :
Szerző: | Lásztity Radomir |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Q & M Kft.
Budapest
1996
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
42 No. 2 |
Kulcsszavak: | Mikotoxikológia, Mikológia - toxinok, Penészgomba - toxinok, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia, Élelmiszerkémia |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79888 |
Hasonló tételek
-
Az élelmiszeranalitika helyzete és fejlődési irányai
Szerző: Lásztity Radomir
Megjelent: (1979) -
Mikotoxin vizsgálatok élelmiszerekben IV. patulin meghatározás kapilláris gázkromatográfiával /
Szerző: Bata Árpád, et al.
Megjelent: (1981) -
Mikotoxin vizsgálatok élelmiszerekben III. a T-2 toxin meghatározása vékonyréteg kromatográfiás módszerrel /
Szerző: Bata Árpád, et al.
Megjelent: (1980) -
Mikotoxin vizsgálatok élelmiszerekben II. Zearalenon (F-2 toxin) meghatározása spektrofluorométerrel /
Szerző: Bata Árpád, et al.
Megjelent: (1980) -
Mikotoxin vizsgálatok élelmiszerekben V. Néhány fuzariotoxin párhuzamos kimutatása kapilláris gázkromatográfiával /
Szerző: Lásztity Radomir, et al.
Megjelent: (1982)