Tehéntej meghatározása hazai sajtokban izoelektromos fókuszálással
A szerzõk kimutatták és mennyiségileg meghatározták a tehéntejbõl származó kazein frakciót juh- és tehéntej keverékekbõl, valamint hazai sajtokból. A vizsgálatokat kisebb módosításokkal, illetve továbbfejlesztéssel egy EU-szabvány elõírásai alapján végezték. A módszer lényege, hogy a sajtmintákból i...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Szerdahelyi Emőke Hajós Gyöngyi Molnár Pál |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
1995
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
41 No. 3 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79865 |
Hasonló tételek
-
A tehéntej hamisításának (vizezésének) vizsgálata
Szerző: Csák Alán, et al.
Megjelent: (1976) -
Búzalisztek albuminfrakcióinak vizsgálata vékonyrétegű poliakrilamid gélben történő izoelektromos fokuszálással [!fókuszálással]
Szerző: Török Attiláné
Megjelent: (1976) -
Árusítási és árképzési gyakorlatok a termelői nyers tehéntej közvetlen értékesítésében
Szerző: Jancsó András, et al.
Megjelent: (2016) -
Gabonafélék szeléntartalmának meghatározása
Szerző: H. Végh Emőke
Megjelent: (1988) -
A laktációszám és a laktáció stádium hatása a tejmennyiségre, a nyers tehéntej összetételére és mikrobiológiai tulajdonságaira egy hazai tehenészeti telepen
Szerző: Petróczki Flóra Mária, et al.
Megjelent: (2021)