Élelmiszerek érzékszervi vizsgálata és minősítése VI. a profilanalízis és a higításos profilanalízis módszertana /

A közleménysorozat VI. része részletes irodalmi áttekintés alapján ismerteti a profilanalízis és a hígításos profilanalízis módszertanát, a vizsgáló személyek felkészítését és a vizsgálatok végrehajtását. Néhány termék vizsgálati eredményeinek bemutatásával jelzi a módszer elônyeit és használhatóság...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Molnár Pál
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: 1995
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 41 No. 3
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - érzékszervi
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79863
LEADER 02881nab a2200253 i 4500
001 acta79863
005 20230826102347.0
008 230724s1995 hu o 0|| hun d
022 |a 0422-9576 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a ger 
100 1 |a Molnár Pál 
245 1 0 |a Élelmiszerek érzékszervi vizsgálata és minősítése VI.   |h [elektronikus dokumentum] :  |b a profilanalízis és a higításos profilanalízis módszertana /  |c  Molnár Pál 
260 |c 1995 
300 |a 194-214 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 41 No. 3 
520 3 |a A közleménysorozat VI. része részletes irodalmi áttekintés alapján ismerteti a profilanalízis és a hígításos profilanalízis módszertanát, a vizsgáló személyek felkészítését és a vizsgálatok végrehajtását. Néhány termék vizsgálati eredményeinek bemutatásával jelzi a módszer elônyeit és használhatóságát. Az értékelô profilanalízis egy komplex értékszám meghatározását teszi lehetôvé, ami az összehasonlító elemzéshez hasznosítható részadatokkal együtt jól tükrözi az egyes termékek minôségalakulását. A közlemény tartalmazza a texturális és a hígításos profilanalízis módszertani leírását is. The methodology of profile analysis and dilution profile analysis, preparing the panel members and performing the examinations are reported in the VI. part of the series of papers, based on a detailed literature survey. The advantages and suitability of the method are indicated by presentation of test results of several products. The evaluative profile analysis allows the determination of a complex value which, together with part figures utilizable in comparative analysis, reflect well the quality trend of individual products. Der VI. Teil der Publikationsserie erläutert auf der Grundlage einer umfangreichen Literaturrecherche die Methodik der Profil- und Verdünnungsprofilanalyse, die Vorbereitung der Prüfpersonen und die Durchführung der Untersuchungen. Mit der Darstellung der Prüfergebnisse einiger Produkte werden die Vorteile und Anwendbarkeit der Methode unterstrichen. Die bewertende Profilmethode ermöglicht die Ermittlung einer komplexen Wertzahl, die zusammen mit den für die vergleichende Analyse anwendbaren Teilergebnissen die Qualitätsentwicklung der einzelnen Produkte ziemlich realistisch widerspiegelt. Die Publikation beinhaltet auch die methodische Beschreibung der Textur- und Verdünnungsprofilanalyse. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - érzékszervi 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/79863/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1995_03_194-214.pdf  |z Dokumentum-elérés