Mikotoxinok az élelmiszerláncban
AA mikotoxinok keletkezésének lehetősége az élelmiszerlánc teljes folyamatában fennáll, a termőföldön, raktározás során, az élelmiszeripari feldolgozás, tárolás és forgalmazás körülményei mellett egyaránt. A mikotoxinok erős mérgek, több közülük karcinogén, mutagén és befolyásolja az immunrendszert....
Elmentve itt :
Szerző: | Sohár Pálné |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Q & M Kft.
Budapest
2007
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
53 |
Kulcsszavak: | Mikotoxikológia, Mikológia - toxinok, Penészgomba - toxinok, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia, Élelmiszerkémia |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79803 |
Hasonló tételek
-
Mikotoxinok előfordulása takarmányokban
Szerző: Marthné Schill Judit, et al.
Megjelent: (2007) -
Mikotoxinok kockázat-kommunikáció és a fogyasztók kockázat-érzékelése /
Szerző: Bánáti Diána
Megjelent: (2007) -
Élelmiszer eredetű lisztéria fertőzések megelőzése az élelmiszerláncban
Szerző: Szeitzné Szabó Mária
Megjelent: (2008) -
Mikotoxinok a gabonatermesztésben az élelmiszerbiztonsági kihívás /
Szerző: Mesterházy Ákos
Megjelent: (2007) -
Mikotoxinok import élelmiszerekben - import kontroll
Szerző: Varga Ildikó
Megjelent: (2007)