Mikotoxinok a gabonatermesztésben az élelmiszerbiztonsági kihívás /

A gabonatermesztés a maga 15 millió t éves termelésével a legfontosabb élelmiszer- és takarmány alapanyagokat szolgáltatja. A kalászosokat és a kukoricát a Fusarium fajok fenyegetik leginkább, amelyek termés és minőségi problémákon túl a toxinszennyezéssel (deoxynivalenol, zearalenon, T-1 toxin, fum...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Mesterházy Ákos
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Q & M Kft. Budapest 2007
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 53
Kulcsszavak:Mikotoxikológia, Mikológia - toxinok, Penészgomba - toxinok, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia, Élelmiszerkémia, Gabonatermesztés
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79801

Hasonló tételek