Mikotoxinok a gabonatermesztésben az élelmiszerbiztonsági kihívás /
A gabonatermesztés a maga 15 millió t éves termelésével a legfontosabb élelmiszer- és takarmány alapanyagokat szolgáltatja. A kalászosokat és a kukoricát a Fusarium fajok fenyegetik leginkább, amelyek termés és minőségi problémákon túl a toxinszennyezéssel (deoxynivalenol, zearalenon, T-1 toxin, fum...
Elmentve itt :
Szerző: | Mesterházy Ákos |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Q & M Kft.
Budapest
2007
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
53 |
Kulcsszavak: | Mikotoxikológia, Mikológia - toxinok, Penészgomba - toxinok, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia, Élelmiszerkémia, Gabonatermesztés |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79801 |
Hasonló tételek
-
Mikotoxinok az élelmiszerláncban
Szerző: Sohár Pálné
Megjelent: (2007) -
Mikotoxinok kockázat-kommunikáció és a fogyasztók kockázat-érzékelése /
Szerző: Bánáti Diána
Megjelent: (2007) -
Mikotoxinok előfordulása takarmányokban
Szerző: Marthné Schill Judit, et al.
Megjelent: (2007) -
Mikotoxinok álarcban - új takarmány- és élelmiszerbiztonsági kihívás? = Mycotoxins in masks - a new food and feed saftey challenge?
Szerző: Farkas József, et al.
Megjelent: (2014) -
Mikotoxinok import élelmiszerekben - import kontroll
Szerző: Varga Ildikó
Megjelent: (2007)