Chio Chips termékek összehasonlító érzékszervi vizsgálata
A pontozásos érzékszervi vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy van összefüggés a 100 és 20 pontos rendszerben történő minősítés adatai között. Bár a Student-féle értékelés szerint a sós és a hagymás-tejfölös chips termékek között nem volt kimutatható szignifikáns különbség, de a Kramer próba szeri...
Elmentve itt :
Szerzők: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Q & M Kft.
Budapest
2007
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
53 No. 4 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - érzékszervi, Fogyasztói magatartás |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79796 |
LEADER | 01888nab a2200265 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | acta79796 | ||
005 | 20230826085129.0 | ||
008 | 230724s2007 hu o 0|| hun d | ||
022 | |a 0422-9576 | ||
040 | |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hun | ||
041 | |a eng | ||
100 | 1 | |a Szabó S. András | |
245 | 1 | 0 | |a Chio Chips termékek összehasonlító érzékszervi vizsgálata |h [elektronikus dokumentum] / |c Szabó S. András |
260 | |a Q & M Kft. |b Budapest |c 2007 | ||
300 | |a 239-242 | ||
490 | 0 | |a Élelmiszervizsgálati közlemények |v 53 No. 4 | |
520 | 3 | |a A pontozásos érzékszervi vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy van összefüggés a 100 és 20 pontos rendszerben történő minősítés adatai között. Bár a Student-féle értékelés szerint a sós és a hagymás-tejfölös chips termékek között nem volt kimutatható szignifikáns különbség, de a Kramer próba szerint mindkét pontozásos rendszer esetében a hagymástejfölös ízesítésű chips termék jobbnak volt minősíthető, mit a sós. Based on the results of sensory evaluation of chips products there is a connection between the results of scoring in the 100 points and 20 points systems. Although there was no significant difference between the salted samples and the samples with flavour of onion and sour cream based on the Student evaluation, but to the Kramer method the chips with onion and sour cream seem to be better than the salted ones. | |
650 | 4 | |a Műszaki és technológiai tudományok | |
650 | 4 | |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák | |
650 | 4 | |a Élelmiszer és italfélék | |
695 | |a Élelmiszervizsgálat - érzékszervi, Fogyasztói magatartás | ||
700 | 0 | 1 | |a Tolnay Pál |e aut |
700 | 0 | 1 | |a Szabó Gábor |e aut |
856 | 4 | 0 | |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/79796/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2007_04_239-242.pdf |z Dokumentum-elérés |