Arzénvizsgálatok ivóvízből és élelmiszerekből = Determination of arsenic in drinking water and several food items
Az ivóvíz arzéntartalma közösségi jogi szabályozás szerint az Európai Unióban legfeljebb 10 pg/L lehet. Ezzel szemben a magyar szabályozás által megengedett arzénkoncentráció az harmonizáció előtt 50 pg/L volt. A szerzők dolgozatukban azt vizsgálták, hogy az EU által előírt, az egykori magyar szabál...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Sugár Éva Mihucz Viktor Gábor Záray Gyula |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest
2014
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
60 No. 2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - arzén, Ivóvíz szennyeződése - arzén, Élelmiszerkémia, Vízkémia |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79618 |
Hasonló tételek
-
Determination of caffeine and phosphoric acid in soft and energy drinks in Kosovo market
Szerző: Hasani Arbenita, et al.
Megjelent: (2022) -
Fekál coli kimutatása élelmiszerekből
Szerző: Vámos Gyula, et al.
Megjelent: (1973) -
Arsenic uptake in tomato and cabbage irrigated with arsenic-contaminated water
Szerző: Sandil Sirat, et al.
Megjelent: (2020) -
Drinking water quality in rural regions of different hydrographic areas
Szerző: Ivanc Aleksander, et al.
Megjelent: (2011) -
Különböző víz- és élelmiszerminták arzéntartalmának vizsgálati eredményei = Results of the arsenic content analysis of different water and food samples
Szerző: Szigeti Tamás János
Megjelent: (2015)