Hársméz HMF tartalmának változása hőkezelés hatására és a tárolás során = Change of hmf content of linden-honey as a function of heat treatment and storage

A méz minőségét a helytelen tárolás és a túlzott hőkezelés is kedvezőtlenül befolyásolhatja. Ezekre a nem megfelelő feldolgozási körülményekre utalhat a méz magas HMF tartalma is, mely vegyület egyszerű cukrok bomlása során keletkezik és a szín, valamint az aroma megváltozását is okozhatja. A hársmé...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Csóka Mariann
Tolnay Pál
Szabó S. András
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: EOQ MNB Budapest 2013
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 59 No. 4
Kulcsszavak:Élelmiszer tárolás, Élelmiszeripari technológia, Élelmiszerkémia, Élelmiszervizsgálat - méz
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79593

Hasonló tételek