Hársméz HMF tartalmának változása hőkezelés hatására és a tárolás során = Change of hmf content of linden-honey as a function of heat treatment and storage
A méz minőségét a helytelen tárolás és a túlzott hőkezelés is kedvezőtlenül befolyásolhatja. Ezekre a nem megfelelő feldolgozási körülményekre utalhat a méz magas HMF tartalma is, mely vegyület egyszerű cukrok bomlása során keletkezik és a szín, valamint az aroma megváltozását is okozhatja. A hársmé...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Csóka Mariann Tolnay Pál Szabó S. András |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
EOQ MNB
Budapest
2013
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
59 No. 4 |
Kulcsszavak: | Élelmiszer tárolás, Élelmiszeripari technológia, Élelmiszerkémia, Élelmiszervizsgálat - méz |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79593 |
Hasonló tételek
-
Hársméz színjellemzőinek változása hőkezelés hatására, illetve a tárolás során = Alteration in linden honey colour properties by storage and heat treatment
Szerző: Csóka Mariann, et al.
Megjelent: (2014) -
Hársméz diasztázaktivitásának változása hőkezelés hatására, illetve a tárolás során = Changes in the diastase activity of linden honey due to heat treatment, and during storage
Szerző: Csóka Mariann, et al.
Megjelent: (2014) -
Feketeribizlilé antioxidáns tartalmának változása hőkezelés hatására
Szerző: Márton Katalin
Megjelent: (2021) -
Tápszerek triptofántartalmának változása hőkezelés hatására
Szerző: Örsi Ferenc, et al.
Megjelent: (1985) -
Hársmézminták mért fizikai és kémiai jellemzői közötti összefüggés = Relationship of measured physical and chemical parameters of linden honey samples
Szerző: Csóka Mariann, et al.
Megjelent: (2014)