Élelmiszeranalitika - múlt, jelen, jövő = Food analysis - past, present, future

Szerző, rövid történeti áttekintés után, elemzi az élelmiszeranalitika fejlődését befolyásoló tényezőket (élelmiszerbiztonság, egészséges táplálkozás, nutrigenomika, táplálékallergia) és a várható fejlődési irányokat. Kiemeli a bioanalitikai módszerek szerepének várható növekedését. Röviden érinti a...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Lásztity Radomir
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Q & M Kft. Budapest 2010
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 56 No. 4
Kulcsszavak:Analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Élelmiszervizsgálat
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79532
LEADER 01780nab a2200241 i 4500
001 acta79532
005 20230826084238.0
008 230719s2010 hu o 0|| hun d
022 |a 0422-9576 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
100 1 |a Lásztity Radomir 
245 1 0 |a Élelmiszeranalitika - múlt, jelen, jövő = Food analysis - past, present, future  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Lásztity Radomir 
260 |a Q & M Kft.  |b Budapest  |c 2010 
300 |a 209-218 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 56 No. 4 
520 3 |a Szerző, rövid történeti áttekintés után, elemzi az élelmiszeranalitika fejlődését befolyásoló tényezőket (élelmiszerbiztonság, egészséges táplálkozás, nutrigenomika, táplálékallergia) és a várható fejlődési irányokat. Kiemeli a bioanalitikai módszerek szerepének várható növekedését. Röviden érinti az élelmiszeranalitikus (élelmiszerminősítő) szakemberképzés kérdését. Following the short review of history of food control the main factors (food safety, nutrition and health, food allergy, nutrigenomic) influencing development of methods of food analysis and the trend in food control development are treated. Particularly the growing role of bioanalytical methods is stressed out. A short overview is given about education of specialist in this field. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Élelmiszervizsgálat 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/79532/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2010_04_209-218.pdf  |z Dokumentum-elérés