Különböző fűszerekkel dúsított kenyerek makroelem tartalmának meghatározása és hozzájárulásuk a táplálkozási referencia értékhez
Az élelmiszerek dúsításával számos tanulmány foglalkozik, hiszen napjainkra központi kérdéssé vált a funkcionális élelmiszerek előállítása, vizsgálata és fogyasztása. A kenyér egyik fontos alapélelmiszerünk, és rendszeresen fogyasztunk különböző fűszereket is. A kenyér tartalmazhat fűszereket. Munká...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Varga-Kántor Andrea Alexa Loránd Topa Emőke Kovács Béla Czipa Nikolett |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest
2022
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
68 No. 3 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat, Kenyér, Fűszer, Táplálkozástudomány - kutatás, Élelmiszertudomány - kutatás |
Tárgyszavak: | |
doi: | 10.52091/EVIK-2022/3-5-HUN |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79487 |
Hasonló tételek
-
Szárított bazsalikommal dúsított kenyerek vizsgálata és eredményeinek értékelése
Szerző: Varga-Kántor Andrea, et al.
Megjelent: (2021) -
Eltérő mennyiségű kendermagliszttel dúsított durum kenyerek kémiai jellemzőinek összevetése a technológiai paraméterek függvényében
Szerző: Benes Eszter Luca, et al.
Megjelent: (2019) -
Égi kenyerek
Megjelent: (2012) -
Amiloid fibrillumok képződésének gátlása fűszerekkel
Szerző: Varga Alexandra
Megjelent: (2017) -
Kenyerek morzsálódásának tanulmányozása
Szerző: Markovics Erzsébet
Megjelent: (1986)