Zsírban oldódó A-, D2-, D3-, E- és K3-vitaminok meghatározása izotóphígítással és LC-MS/MS műszeregyüttessel
Közleményünk célja élelmiszerekben (búzaliszt, üdítő, pezsgőtabletta) és étrendkiegészítőkben alacsony mennyiségben előforduló zsírban oldódó A-, D2-, D3-, E-vitaminok teljes (természetes eredetű és hozzáadott) meghatározása folyadékkromatográfiás tandem tömegspektrometriai (LC-MS/MS) módszerrel. A...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Tölgyesi Ádám Girincsi Evelin Hermann Viktória Simon Andrea Bálint Mária |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest
2022
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
68 No. 3 |
Kulcsszavak: | Folyadékkromatográfia, Tömegspektrometria, Élelmiszerkémia - módszer, Élelmiszervizsgálat - módszer, Analitikai kémia - módszer, Vitaminok - analitikai kémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
doi: | 10.52091/EVIK-2022/3-2-HUN |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79481 |
Hasonló tételek
-
Determination of fat-soluble vitamins A, D2, D3, E and K3 by isotope dilution and LC-MS/MS instrument assembly
Szerző: Tölgyesi Ádám, et al.
Megjelent: (2022) -
Szteroidszármazékok LC-MS/MS módszerű analízise szelektív minta-előkészítési eljárások kevert módú szilárd fázisú extrakció és pH-kontroll alkalmazásával /
Szerző: Tölgyesi Ádám, et al.
Megjelent: (2017) -
International standardization of an LC-MS/MS based food analytical method development of a generally accepted test procedure for Alternaria toxins /
Szerző: Tölgyesi Ádám
Megjelent: (2022) -
Analysis of steroid derivatives by LC-MS/MS methods selective sample preparation procedures by using mixed-mode solid phase extraction and pH control /
Szerző: Tölgyesi Ádám, et al.
Megjelent: (2017) -
Egy LC-MS/MS alapú élelmiszer-vizsgálati módszer nemzetközi szabványosítása egységesen elfogadott vizsgálati eljárás kidolgozása Alternaria toxinokra /
Szerző: Tölgyesi Ádám
Megjelent: (2022)