Application of an in vitro test system for the selection of probiotic bacterial strains
The aim of our studies was to evaluate in vitro methods for the simple and efficient selection of putative probiotic bacterial strains. Of the possible methods, the following were tested: culturing on selective media, Gram staining, catalase assay, hemolytic, clonality and aggregation ability, gastr...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Süle Judit Varga László Hatvan Zoltán Kerényi Zoltán |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest
2022
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
68 No. 2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszertudomány - kutatás, Táplálkozástudomány - kutatás, In vitro módszer |
Tárgyszavak: | |
doi: | 10.52091/EVIK-2022/2-4-ENG |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79472 |
Hasonló tételek
-
In vitro tesztrendszer alkalmazása probiotikus baktériumtörzsek szelektálására
Szerző: Süle Judit, et al.
Megjelent: (2022) -
Selection and characterization of bacterial strains applicable against wet and dry bubble diseases
Szerző: Varga András, et al.
Megjelent: (2022) -
Turning sweet potato juice into probiotic beverages
Szerző: Tarek Mohamed, et al.
Megjelent: (2021) -
Application of handheld near infrared spectrometer for the characterization and viability prediction of commercial probiotic supplement
Szerző: Majadi Mariem, et al.
Megjelent: (2022) -
Probiotic fermentation of mixed fruit and vegetable juices [abstract] /
Szerző: Otegenova Aruzhan, et al.
Megjelent: (2023)