Szárított bazsalikommal dúsított kenyerek vizsgálata és eredményeinek értékelése
Úgy a kenyér, mint a fűszerek fontos szerepet játszanak a mindennapi táplálkozásunkban. A bazsalikom egy rendkívül kedvelt fűszer, melynek jótékony hatásai már régóta ismertek. Ezért is végeztük el a kenyerek kereskedelmi forgalomban kapható szárított bazsalikommal való dúsítását. A bazsalikom eseté...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Varga-Kántor Andrea Alexa Loránd Topa Emőke Kovács Béla Czipa Nikolett |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest
2021
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
67 No. 4 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat, Kenyér, Fűszer, Bazsalikom |
Tárgyszavak: | |
doi: | 10.52091/EVIK-2021/4-3-HUN |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79443 |
Hasonló tételek
-
Különböző fűszerekkel dúsított kenyerek makroelem tartalmának meghatározása és hozzájárulásuk a táplálkozási referencia értékhez
Szerző: Varga-Kántor Andrea, et al.
Megjelent: (2022) -
Eltérő mennyiségű kendermagliszttel dúsított durum kenyerek kémiai jellemzőinek összevetése a technológiai paraméterek függvényében
Szerző: Benes Eszter Luca, et al.
Megjelent: (2019) -
Szárított ételféleségek (leveskészítmények) vizsgálata
Szerző: Horváth György, et al.
Megjelent: (1963) -
Determination of the macroelement content of breads fortified with different spices and their contribution to the nutrient reference value
Szerző: Varga-Kántor Andrea, et al.
Megjelent: (2022) -
Piros gyümölcsök minőségi jellemzői friss és liofilizálás utáni állapotban
Szerző: Topa Emőke, et al.
Megjelent: (2021)