Zöld és fekete tea (Camellia sinensis L.) főzeteire specifikált színelmaszkolási rendszer érzékszervi validálása
Számos érzékszervi fókuszú kutatásban olvashatunk arról, hogy a vizsgált termék vizuális jellemzői prekoncepciót (elváráshibát) okoznak a bírálóban, amely különböző mértékben torzítja a többi érzékszervi jellemző megítélését. Abban az esetben, ha a minősítés alapja nem a vizuális értékelés, akkor cé...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Sipos László Nyitrai Ákos Szabó Dániel Dominek Márk Urbin Ágnes Nagy Balázs Vince |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest
2020
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
66 No. 1 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat, Érzékszervi vizsgálat |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79343 |
Hasonló tételek
-
Organoleptic validation of a color masking system specified for green and black tea (Camellia sinensis L.) brews
Szerző: Sipos László, et al.
Megjelent: (2020) -
Zöld tea, fekete tea nem pusztán élvezet /
Szerző: Csupor Dezső
Megjelent: (2008) -
Restoration of uterine redox-balance by methanolic extract of Camellia sinensis in arsenicated rats
Szerző: Dey Arindam, et al.
Megjelent: (2018) -
Érzékszervi bírálók látásvizsgálati tesztjei - áttekintés
Szerző: Sipos László, et al.
Megjelent: (2020) -
Érzékszervi tesztek tapasztalatai
Szerző: Zukál Endre, et al.
Megjelent: (1980)