Klórpropanolok és glicidol-észterek előfordulása élelmiszerekben - irodalmi áttekintés

A klórpropanolok és a glicidol az élelmiszergyártás során kialakuló szennyezőanyagok. Mivel keletkezési körülményeik hasonlóak, a vonatkozó szakirodalomban együtt szokták említeni őket, mint klórpropanolok és kapcsolódó anyagok. A klórpropanolok jelenlétére először savasan-hidrolizált növényi fehérj...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Bognár Erzsébet
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. Budapest 2017
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 63 No. 2
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat, Élelmiszerkémia - toxikológia, Étolaj, Glicidol-észterek, Klórpropanolok
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79146

Hasonló tételek