Klórpropanolok és glicidol-észterek előfordulása élelmiszerekben - irodalmi áttekintés
A klórpropanolok és a glicidol az élelmiszergyártás során kialakuló szennyezőanyagok. Mivel keletkezési körülményeik hasonlóak, a vonatkozó szakirodalomban együtt szokták említeni őket, mint klórpropanolok és kapcsolódó anyagok. A klórpropanolok jelenlétére először savasan-hidrolizált növényi fehérj...
Elmentve itt :
Szerző: | Bognár Erzsébet |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest
2017
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
63 No. 2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat, Élelmiszerkémia - toxikológia, Étolaj, Glicidol-észterek, Klórpropanolok |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79146 |
Hasonló tételek
-
В. cereus előfordulása élelmiszerekben
Szerző: Nikodemusz István, et al.
Megjelent: (1963) -
A patulin előfordulása és hatástalanítása az élelmiszerekben II.
Szerző: Farkas Józsefné, et al.
Megjelent: (1978) -
A patulin előfordulása és hatástalanítása az élelmiszerekben I.
Szerző: Farkas Józsefné, et al.
Megjelent: (1977) -
Arzén élelmiszerekben
Szerző: Szerleticsné Túri Mária, et al.
Megjelent: (2009) -
Konzerválószerek meghatározása élelmiszerekben
Szerző: Spanyár Pál
Megjelent: (1958)