Leíró vizsgálatot végző érzékszervi bírálók teljesítményértékelési 1434 módszereinek felülvizsgálata
Az érzékelési tudományok alapját az érzékszervi mérések képezik. Az érzékszervi tudomány az emberi érzékszerveket a mérések eszközeként használja fel. Az érzékszervi vizsgálat során a termékek tulajdonságait érzékszervi bírálók és azokból álló bírálói csoport értékeli. Az érzékszervi tesztek után me...
Elmentve itt :
Szerzők: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest
2017
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
63 No. 1 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79134 |
LEADER | 01998nab a2200265 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | acta79134 | ||
005 | 20230826081801.0 | ||
008 | 230707s2017 hu o 0|| hun d | ||
022 | |a 0422-9576 | ||
040 | |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hun | ||
100 | 1 | |a Sipos László | |
245 | 1 | 0 | |a Leíró vizsgálatot végző érzékszervi bírálók teljesítményértékelési 1434 módszereinek felülvizsgálata |h [elektronikus dokumentum] / |c Sipos László |
260 | |a WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. |b Budapest |c 2017 | ||
300 | |a 1434-1444 | ||
490 | 0 | |a Élelmiszervizsgálati közlemények |v 63 No. 1 | |
520 | 3 | |a Az érzékelési tudományok alapját az érzékszervi mérések képezik. Az érzékszervi tudomány az emberi érzékszerveket a mérések eszközeként használja fel. Az érzékszervi vizsgálat során a termékek tulajdonságait érzékszervi bírálók és azokból álló bírálói csoport értékeli. Az érzékszervi tesztek után meghozott döntéseket az érzékelt adatok minősége alapvetően meghatározza, ezért az érzékszervi adatok minőségét a képzett és szakértői érzékszervi bírálói csoport és annak tagjai határozzák meg. Munkánkban az „MSZ ISO 11132:2013 Érzékszervi vizsgálatok. Módszertan. Általános irányelvek a leíró vizsgálatot végző bírálóbizottság teljesítményének mérése” című szabványban javasolt korrelációs és regressziós módszerek felülvizsgálatát mutatjuk be és javaslatot teszünk korrekcióra. | |
650 | 4 | |a Műszaki és technológiai tudományok | |
650 | 4 | |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák | |
650 | 4 | |a Élelmiszer és italfélék | |
695 | |a Élelmiszervizsgálat - módszer | ||
700 | 0 | 1 | |a Ladányi Márta |e aut |
700 | 0 | 1 | |a Kókai Zoltán |e aut |
700 | 0 | 1 | |a Gere Attila |e aut |
856 | 4 | 0 | |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/79134/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2017_01_1434-1444.pdf |z Dokumentum-elérés |