Leíró vizsgálatot végző érzékszervi bírálók teljesítményértékelési 1434 módszereinek felülvizsgálata

Az érzékelési tudományok alapját az érzékszervi mérések képezik. Az érzékszervi tudomány az emberi érzékszerveket a mérések eszközeként használja fel. Az érzékszervi vizsgálat során a termékek tulajdonságait érzékszervi bírálók és azokból álló bírálói csoport értékeli. Az érzékszervi tesztek után me...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Sipos László
Ladányi Márta
Kókai Zoltán
Gere Attila
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. Budapest 2017
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 63 No. 1
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79134
LEADER 01998nab a2200265 i 4500
001 acta79134
005 20230826081801.0
008 230707s2017 hu o 0|| hun d
022 |a 0422-9576 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
100 1 |a Sipos László 
245 1 0 |a Leíró vizsgálatot végző érzékszervi bírálók teljesítményértékelési 1434 módszereinek felülvizsgálata  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Sipos László 
260 |a WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.  |b Budapest  |c 2017 
300 |a 1434-1444 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 63 No. 1 
520 3 |a Az érzékelési tudományok alapját az érzékszervi mérések képezik. Az érzékszervi tudomány az emberi érzékszerveket a mérések eszközeként használja fel. Az érzékszervi vizsgálat során a termékek tulajdonságait érzékszervi bírálók és azokból álló bírálói csoport értékeli. Az érzékszervi tesztek után meghozott döntéseket az érzékelt adatok minősége alapvetően meghatározza, ezért az érzékszervi adatok minőségét a képzett és szakértői érzékszervi bírálói csoport és annak tagjai határozzák meg. Munkánkban az „MSZ ISO 11132:2013 Érzékszervi vizsgálatok. Módszertan. Általános irányelvek a leíró vizsgálatot végző bírálóbizottság teljesítményének mérése” című szabványban javasolt korrelációs és regressziós módszerek felülvizsgálatát mutatjuk be és javaslatot teszünk korrekcióra. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - módszer 
700 0 1 |a Ladányi Márta  |e aut 
700 0 1 |a Kókai Zoltán  |e aut 
700 0 1 |a Gere Attila  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/79134/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2017_01_1434-1444.pdf  |z Dokumentum-elérés