Minőségi magyar termékek nyomában - a magyar élelmiszerkönyv működése - Szegedyné Fricz Ágnes (Élelmiszervizsgálati közlemények, 2016)
Cikkünk bemutatja a Magyar Élelmiszerkönyvet, illetve annak szerepét a piaci szabályozásban és a fogyasztói minőségtudatosság kialakításában, valamint a történeti áttekintésen túl kitér a sikeres működés sarkalatos pontjaira is. Ezt követően primer kutatási eredményeken keresztül mutatjuk be azt, hogy az árérzékeny magyar vásárlók milyen szempontok alapján szavaznak bizalmat a magyar termékeknek. Ennek fényében számításba vesszük, hogy a minőségre vonatkozó előírások a jövőben hogyan hathatnak a feltárt attitűdökre, hiszen a Magyar Élelmiszerkönyv szabályozásainak alapvető feladata, hogy az itthon készült élelmiszereket a vásárlók kiemelkedő minőségűnek érezzék.