Az ismeret hatása az élelmiszeripari adalékanyagok fogyasztói elfogadottságára = The effect of knowledge on the consumer acceptance of food additives

Részben a fogyasztói igények, részben pedig az előállítói és kereskedelmi szempontok miatt élelmiszereink különböző adalékanyagokat tartalmaznak, ami a fogyasztók egy részében aggodalmat kelt. Jelen munkánk célja az adalékanyagokkal kapcsolatos ismeretszint, valamint az észlelt kockázat csökkentése...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Szűcs Viktória
Szabó Erzsébet
Bánáti Diána
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. Budapest 2015
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 61 No. 2
Kulcsszavak:Fogyasztói magatartás, Adalékanyag - élelmiszeripar
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79039
LEADER 02473nab a2200265 i 4500
001 acta79039
005 20230826082327.0
008 230705s2015 hu o 0|| hun d
022 |a 0422-9576 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
100 1 |a Szűcs Viktória 
245 1 3 |a Az ismeret hatása az élelmiszeripari adalékanyagok fogyasztói elfogadottságára = The effect of knowledge on the consumer acceptance of food additives  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Szűcs Viktória 
260 |a WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.  |b Budapest  |c 2015 
300 |a 622-634 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 61 No. 2 
520 3 |a Részben a fogyasztói igények, részben pedig az előállítói és kereskedelmi szempontok miatt élelmiszereink különböző adalékanyagokat tartalmaznak, ami a fogyasztók egy részében aggodalmat kelt. Jelen munkánk célja az adalékanyagokkal kapcsolatos ismeretszint, valamint az észlelt kockázat csökkentése érdekében nyújtott információ hatásának vizsgálata volt. Kérdőíves megkérdezésünk eredménye rámutatott, hogy az információ kedvező hatást gyakorol az élelmiszeripari adalékanyagok fogyasztói elfogadására, így a hiteles és közérthető tájékoztatás rendkívül fontos a hazai fogyasztók tudatos vásárlási döntésének meghozatala érdekében. Partly because of consumer demand, and partly because of manufacturing and commercial aspects, our foods contain different additives, which is worrisome to some of the consumers. The goal of the present work was to study the level of knowledge related to additives, and the effect of the information provided in order to reduce the perceived risk. Results of our questionnaire survey showed that information has a beneficial effect on the consumer acceptance of food additives, and so credible and easy to understand information is extremely important for domestic consumers when making conscious decisions by. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Fogyasztói magatartás, Adalékanyag - élelmiszeripar 
700 0 1 |a Szabó Erzsébet  |e aut 
700 0 1 |a Bánáti Diána  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/79039/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2015_02_622-634.pdf  |z Dokumentum-elérés