Sidonius a középkor és a reneszánsz magyar irodalmában - T. Horváth Ágnes; Sidonius Gaius Sollius Apollinaris (MTA-SZTE Antikvitás és Reneszánsz: Források és Recepció Kutatócsoport Szeged, 2022)
Sidonius Apollinaris vers- és levélgyűjteményét már a középkori Európában műfaji mintaként és stilisztikai példatárként használták. A cikk magyarországi megjelenését követi nyomon az európai műfaji áttételektől műveinek valós, citátumokban is megjelenő ismertségéig. The collection of poems and letters from Sidonius had already been used as a genre pattern and a stylistic example in Medieval Europe. The article follows the publication of Sidonius from genre referrals to the real fame of his works appearing in quotations as well.
Keywords: Bölcsészettudományok; Nyelvek és irodalom