The protective effects of dietary polyphenols on Alzheimer's disease
Alzheimer's disease (AD) is a progressive irreversible neurodegenerative disease in the hippocampus and cortex regions of the brain and is the most common cause of dementia in the elderly population among 40 million cases worldwide today, it is thought that this number will exceed up to 100 mil...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Urganci Ünkan Işık Fatma |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
University of Szeged, Faculty of Engineering
Szeged
2022
|
Sorozat: | Analecta technica Szegedinensia
16 No. 1 |
Kulcsszavak: | Polifenolok, Alzheimer-kór, Antioxidánsok, Élelmiszertudomány |
Tárgyszavak: | |
doi: | 10.14232/analecta.2022.1.14-26 |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/77866 |
Hasonló tételek
-
The protective effects of dietary polyphenols on Alzheimer's disease
Szerző: Urganci Ünkan, et al.
Megjelent: (2022) -
Experiences of testing dietary supplements
Szerző: Horváthné Soós Erika, et al.
Megjelent: (2019) -
The effect of ultrasonic treatment and the ethanol on the extraction of polyphenol content of apple pomace
Szerző: Gonelimali Faraja, et al.
Megjelent: (2022) -
A review neurodegenerative diseases and diet /
Szerző: Urganci Ünkan, et al.
Megjelent: (2022) -
Evaluation of total polyphenol and flavonoid content of malt flour extracts and analysis of their effects on the viability of Drosophila S2 cells
Szerző: Islam Md. Aminul, et al.
Megjelent: (2022)