Effect of different drying techniques on the drying time and energy of blueberry
Blueberries (Vaccinium corymbosum L.) were dried combining vacuum, infrared, hot-air and freeze drying technologies. In this paper, examined the drying time and energy consumption of dewatering methods. The rehydration as a physical property were evaluated in dried blueberries. Combination of vacuum...
Elmentve itt :
Szerző: | Antal Tamás |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
2021
|
Sorozat: | Analecta technica Szegedinensia
15 No. 1 |
Kulcsszavak: | Szárítás - élelmiszeripar, Gyümölcstartósítás, Élelmiszer szárítás, Tartósítás - élelmiszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/73169 |
Hasonló tételek
-
Effect of drying methods on quality of fruit pomace [abstract] /
Szerző: Tarek-Tilistyák Judit, et al.
Megjelent: (2024) -
Utilisation and effect of dried apple peels in preparation of a new dry sausage prototype
Szerző: Popescu Georgeta-Sofia, et al.
Megjelent: (2023) -
Quality assessment of freeze- and convective dried plum varieties
Szerző: Antal Tamás, et al.
Megjelent: (2014) -
Monitoring fruit optical parameters using laser light backscattering imaging technique during drying
Szerző: Syium Zinabu Hailu, et al.
Megjelent: (2022) -
Changes in antioxidant properties of fruit and vegetable concentrates under the effect of vacuum drying
Szerző: Nagy Anna Mária, et al.
Megjelent: (2021)