Tölgytermés előkezelések hatásának vizsgálata a makkliszt szenzoros értékelésével
Vizsgálatunkban az egykoron ínségételként is használt kocsányos tölgy (Quercus robur) makkjának előkezelését végeztük el különböző eljárásokat alkalmazva (hamuban pirítás, fagyasztás, elősütés, forrázás), a magban található tannintartalom csökkentése céljából. A megőrölt magtételekből sütött lepénye...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Migaskó Helga Szilvia Ecseri Károly |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar
Szeged
2019
|
Sorozat: | Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok
14 No. 2 |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/67567 |
Hasonló tételek
-
A repceolaj biológiai hatásának vizsgálata
Szerző: Krámer Mihályné
Megjelent: (1972) -
Emulgeátorok sikérszerkezet módosító hatásának vizsgálata valorigráfos módszerrel
Szerző: Kovács Erzsébet
Megjelent: (1993) -
A fipronilos tojásbotrány vásárlói magatartásra gyakorolt hatásának vizsgálata Magyarországon
Szerző: Barna Sarolta, et al.
Megjelent: (2018) -
A feketeköménymag-olaj antimikrobás hatásának vizsgálata Staphylococcus aureus törzseken
Szerző: Mikulka Petra, et al.
Megjelent: (2017) -
SmartFreshTM (1-MCP) kezelés minőségmegőrző hatásának vizsgálata almafajtákon
Szerző: Hitka Géza, et al.
Megjelent: (2006)