Főnévi csoport annotációja a CLaRK rendszerrel - Váradi Tamás; Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferencia (1.) (2003) (Szeged) (2003)
A magyar mondat szerkezetének leírásában kiemelt szerepet játszik a főnévi csoport. E dolgozat keretében beszámolunk arról a folyó munkáról, amely véges állapotú grammatika alkalmazásával megkísérli főnévi csoportok lehető legteljesebb felszíni leírását. Az ún. lépcsős reguláris grammatika (Abney 1996) kifejlesztése a CLaRK rendszerrel történt, melynek bemutatása szintén, melynek bemutatása szintén célja a jelen dolgozatnak.