Általános célú morfológiai elemző kimeneti formalizmusa - Kornai András; Rebrus Péter; Vajda Péter; Halácsy Péter; Rung András; Trón Viktor; Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferencia (2.) (2004) (Szeged) (2004)
Az alábbi írásban egy a szóalakok morfoszintaktikai ábrázolására használható formalizmust mutatunk be. A formalizmus alapvető adatstruktúrája egy speciális fagráf, amely mind inflexiós mind derivációs információ megragadására alkalmas. A fagráfból rekonstruálható egy inflexiós információt tartalmazó teljes bináris jegy-érték-struktúra, ugyanakkor redundanciamentes és egyszerű linearizálhatósága folytán jól alkalmazható egy általános célú morfológiai elemzó kimeneti kódrenszereként. Nyelvészeti megalapozottsága alkalmassá teszi arra is, hogy a szótári tételeket morfoszintaktikai viselkedését megjelenítse egy morfológiai adatbázisban.